Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Info  |  Press  |  lovesensa.rs  |  Pet žaba

lovesensa.rs

Pet žaba

09. 10. 2012. 12:20

Četiri odluče da će da skoče. Koliko je žaba ostalo na ogradi? Šta kažete? Jedna? Ne dragi moji, na ogradi je ostalo svih pet žaba. Kako to? Zato što odlučiti i uraditi nije isto.

Ovu priču sam pročitala pre neki dan i takav je utisak ostavila na mene, da sam  odmah na internetu pronašla sliku 5 žaba, „naređala“ ih na ogradu i sliku oskačila na zid pored radnog stola. Da mi bude podsetnik kad predugo „sedim na ogradi“! Koliko puta vam se desilo da ste doneli „odluku“ da ćete  uraditi nešto, pa se ništa nije desilo?
Stavili ste nešto na spisak, pa ga odložili za naredni dan, pa narednu nedelju, i time ste samo smanjivali šansu da to nešto, u stvari i uradite. Napravila sam svoj i spisak stvari koje odlažem iz dana u dan, da bi ih analizirala i ustanovila šta se u stvari dešava. Shvatila sam da je svim tim stvarima jedno zajedničko, a to je da u stvari nisam odlučila da ih uradim, već sam imala nameru. Između namere i odluke postoji ozbiljna razlika, a mi često brkamo te pojmove i onda se čudimo kako nemamo volje da uradimo nešto što smo „čvrsto odlučili“, ili da istrajemo u svojoj odluci.

Da bi ste svoje namere pretvorili u odluke, potebno je da znate  zašto vam je to što treba da uradite važno? Razmislite čega većeg je to deo, nekog većeg cilja ili vizije? Šta vam  izvršenje konkretnog  zadatka donosi kada sagledate širu sliku? Kada sebi to budete razjasnili, pronaći ćete svoju unutrašnju motivaciju i inspiraciju  da disciplinovano, istrajno i fokusirano radite i naizgled nebitne stvari koje su važne za ostvarenje vašeg većeg cilja ili možda čak i vaše životne vizije. Američki političar Frenk Klark je rekao: „Kakvo bi značajno postignuće imali u svetu kadabi svi uradili ono što su nameravali da urade“

Pretvorite  svoje namere u odluke. I kad donesete odluku, skočite sa te ograde!

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: