Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Info  |  Press  |  lovesensa.rs  |  Tri odsto

lovesensa.rs

Tri odsto

09. 03. 2013. 12:17

Ako bar 3 odsto verujete da je moguće, pročitajte ovaj tekst.

Učenje i disciplina su pretpostavke za bilo koju vrstu postignuća.

Na žalost, mnogi učenje doživljavaju kao školsku obavezu ili izučavaju nešto samo kad "moraju" i ono što se od njih zahteva. Vi naravno niste u toj kategoriji. Vi volite da učite i saznajete nove stvari i zato ću da podelim jednu" tajnu" sa vama.

Ova "tajna" može vam promeniti život i otvoriti more mogućnosti.

Tajna je 3 odsto!

Nedelja ima 168 sati i 3 odsto je 5 sati nedeljno. Godišnje to je 263 sata, skoro 11 celih dana! Kolike god prihode da imate, 3 odsto na godišnjem nivou predstavlja sumu kojom može da se finansira nekoliko knjiga ili nekoliko kurseva iz oblasti koje vas svim srcem privlače.

Samo 3 odsto uloženog vremena i novca u lični razvoj i znanje mogu da učine čuda.

Kada krenete ovim putem, otkrićete i da mnogo znanja danas možete steći gotovo besplatno - od knjiga iz bibilioteke i informacija na internetu do razgovora sa inspirativnim ljudima koji već poseduju znanja, sposobnosti i veštine koje su vam potrebne.

Znanje je i saznanje i samospoznaja. Ono što zaista ne košta ništa a često propuštamo da radimo je - razmišljanje!

Šta mislite, koliko bi fantastičnih stvari mogli da smislite kada bi 5 sati nedeljno posvetili sebi i kreativnom razmišljanju o tome šta zaista želite i kako to da ostvarite (fokusiranom razmišljanju o određenoj temi).

Gledano iz ove perspektive, kako trenutno ulažete svoje vreme i novac?

Koliko sati nedeljno potrošite na aktivnosti bez rezultata, koliko na aktivnosti sa direktnim negativnim rezultatom, koliko novca vam prođe kroz ruke, a da uopšte nemate ideju na šta i kako? Vi imate mogućnost svesnog izbora i vi imate sposobnost da izaberete.

O vama se radi! Vi znate da nedostatak vremena i novca nisu dobar izgovor.

Svi, baš svi imaju jednaki broj sati u danu na raspolaganju - i bogati i siromašni, i uspešni i neuspešni.

Vaš stav, odluke, želje, izbori, istrajnost, disciplina utiču na to kako ćete iskoristiti resurse sa kojima raspolažete.

Predlažem da počnete sa 5 sati razmišljanja nedeljno o tome šta stvarno želite, šta volite, šta vam je važno. Iskoristite to vreme da se setite zaboravljenih snova i interesovanja, talenata i svega onoga što vas je nekada tako radovalo i u čemu ste uživali. Posvetite dragoceno vreme sebi i svojim mislima. Vratiće vam se višestruko!

Rasplamsajte ponovo taj ugasli žar, ogrejte se na toploti vaših snova i krenite. Pustite da vas vaše misli vode. Porušite sve ograde!

Ja verujem u vas jer vi ste kreativni, sposobni i imate sve potrebne resurse da oživite i ostvarite vaše snove. Krenite i zablistajte svojim punim sjajem!

Tekst objavljen na  lovesensa

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: