Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Info  |  Press  |  lovesensa.rs  |  Divan dan

lovesensa.rs

Divan dan

15. 10. 2012. 09:40

Nešto me je jutros trglo iz sna (znam šta je, mačka koja želi da izađe napolje) i probudila sam se pre planiranog vremena (u stvari, na vreme da bih mogla ovo da vam napišem). Napolju je još bio mrak i padala je kiša. Ona kiša od koje je vazduh vlažan i koja se na sve lepi. Dan je sve kraći i jesenje je vreme. Da li je bolje ostati u krevetu ili izaći u dan, eto dileme. Pogotovo kada vas sačeka gužva u saobraćaju, namrgođeni prolaznici, turobne vesti na medijima. To je idealno okruženje da počnete da razmišljate o problemima, računima, zaostalim nedovršenim poslovima i da na kraju postanete neraspoloženi, zabrinuti, nezadovoljni, ljuti.

Stop!

Kao što su prljave ruke podloga za viruse i bakterije, tako su i neadekvatne misli podloga za kreiranje negativnih emocija i loših rezultata. I kako sada da rešite ovu situaciju? Kako da vam bude bolje, kad postoji toliko stvari oko vas na koje vi ne možete da utičete? Ne možete da utičete na vreme - smena godišnjih doba je prirodna pojava. Ne možete da utičete ni na ponašanje drugih ljudi. Ne možete da utičete ni na medije, oni rade svoj posao. Srećom, vi imate keca u rukavu! Vi možete da utičete na sebe i na svoje misli! Svet oko nas je takav kakav jeste. Od nas zavisi na koji način ćemo ga videti i doživeti. Umesto da naš unutrašnji svet (naše misli) zavisi od spoljnih uticaja, preokrenite situaciju i delujte iznutra ka spolja. U skladu s vašim unutrašnjim stanjem, sagledavajte svet oko sebe. Da bi to bilo moguće, promenite misli! Odlučite svesno o čemu ćete razmišljati u datom trenutku.

Predložiću vam način kako da se pripremite za novi dan. Ustanite pola sata ranije nego što bi trebalo po vašem dosadašnjem planu. Nije potrebno da imate mačku koja vas budi, navijte sat. Ta "žrtva" će vam se višestruko isplatiti. Uveče pripremite sve što vam je potrebno da bi tih pola sata mogli da uživate, a ne da koristite da časkom napunite mašinu za veš, sklonite stvari po kući ili šta već radite. Pripremite svoj omiljeni napitak, sedite pored prozora, zagledajte se u novi dan (čak i ako je mrak), ispraznite svoje misli i pripremite teren za nove. Setite se svega na čemu ste zahvalni. Svega što imate a inače podrazumevate tek tako. Šta bi to bilo? Počnite od onoga što vam je najvažnije i najdragocenije. Da li je to vaše zdravlje, vaši članovi porodice, vaši divni prijatelji, topao, suv i divan prostor u kome se nalazite, vaš kućni ljubimac? Zahvalni ste na tome što znate šta ćete danas raditi i šta ćete jesti, na tome što znate da postoji neko ko vas bezrezervno voli. Napravite svoju magičnu listu svega na čemu ste zahvalni. Zapišite sve, do najsitnijih detalja. Dopunjavajte spisak novim stvarima svaki dan. I svako jutro ga čitajte. Ispunite svoj um i srce osećajem zahvalnosti. Na kraju zahvalite se što ste tu i što možete da uživate u novom danu. Kada na život gledate pozitivno i iz pozicije zahvalnosti, otvaraju se nove mogućnosti. A vaše mogućnosti su bezgranične! Kako vam sada izgleda dan i izazovi koji vas očekuju? Pripremite se, stavite osmeh na lice i uskočite u novi dan. Pogledajte sad svet oko sebe na novi način. Vidite li nešto što inače niste primećivali? Oslušnite da li se možda čuju ptičice? Menja li lišće boju? Kako miriše vazduh? Usporite, zastanite, osetite. Na sve negativne uticaje i komentare, samo slegnite ramenima. Izaberite da ih ne pustite u svoj um. Jednostavno ih zaobiđite.

I radujte se svakom danu!

Tekst objavljen na lovesensa.rs

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: