Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Info  |  Press  |  lovesensa.rs  |  Mali hrabri krokus

lovesensa.rs

Mali hrabri krokus

06. 03. 2013. 17:55

Kad procveta i zablista u svojoj autentičnosti i punom sjaju, mali cvet se razvio do maksimuma svojih ličnih mogućnosti.

Ima dana kada ne znam šta da radim, odakle da krenem, kako da stignem, šta ću prvo, kad mi ništa ne ide na ruku.

Da, dobro ste pročitali, to se dešava i meni , baš kao i vama.

I taman kad sam bila spremna da odbacim kompletnu svoju nauku i prepustim se očajanju, ugledala sam taj divni mali cvet!

Mali hrabri krokus prvi je procvetao u mojoj bašti. Izborio sa zimom i neobrađenom zemljom, suočio se sa korovom i uvelim lišćem, i pored kranje nepovoljnih okolnosti i u „nevreme", odlučio da, uprkos svemu raširi svoju šarenu haljinu i uživa na prvom suncu.

Mali krokus očito ne čita novine i nije u toku da je kriza, da je još uvek kalendarski zima, da su svi okolo na tri ćoška i da ostalom cveću ne pada na pamet da cveta dok se ne steknu bolji uslovi.

Njegov cilj je ostvaren, da procveta i da zablista u svojoj autentičnosti i punom sjaju, bez obzira na okolnosti. Da se razvije do maksimuma svojih ličnih mogućnosti. Da se pokaže u svojoj jedinstvenosti.

Šta ga je sprečilo? Pa očito ništa, čak ni mačke koje stalno trčkaraju preko njegove teritorije.

Šta mu je bilo potrebno?

Koncentracija na vlastite snage koje poseduje u sebi ( cvet ima lukovicu a vi vaše biće) istrajnost, strpljenje da se probija milimetar po milimetar, cilj - da procveta, životna svrha - da ulepša ovaj svet.

Svako od nas je jedan mali predivni cvet. Svako od nas ima čitavu riznicu potencijala u sebi, kao i krokus u lukovici. Šta je potrebno da razvijete svoje latice i zablistate u punom sjaju? Koja je vaša životna svrha? Čemu težite, šta je vaš životni cilj?

Dignite svoju divnu cvetnu glavicu gore! Neka vas inspiriše mali hrabri krokus.

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: