Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Info  |  Press  |  Biznis Magazin  |  Mentor i menti

Biznis Magazin

Mentor i menti

09. 03. 2016. 13:29

Mentorstvo danas znači partnerski odnos između mentora i mentija koji podrazumeva razmenu znanja i iskustava u cilju razvoja, napredovanja i učenja mentija

Razmišljam o razgovoru koji sam vodila sa koleginicom iz inostranstva. Upoznale smo se na mentorskom projektu za razvoj lidera u oblasti kulture i umetnosti na kojem obe učestvujemo. Podstičuće okruženje i druženje na projektu, pokrenulo je razgovor na temu: „Kako može bolje i šta možemo da unapredimo“. S obzirom na to da već nekoliko godina poslovno sarađuje sa kompanijama u našoj zemlji, zanimalo me je šta bi predložila kao moguće unapređenje koje sigurno donosi rezultate. Dala je zanimljiv predlog – da uvedemo mentorstvo u svakodnevnu poslovnu praksu. Primetila je da nedovoljno podstičemo jedni druge i da ne koristimo dovoljno mogućnost razmene znanja i iskustava unutar organizacija. Navela je primer svoje zemlje gde je mentorstvo uobičajena praksa i primenjuje se u toku obrazovanja, u radnoj sredini ali i u široj društvenoj zajednici. Odličan predlog! Ni sama nisam bila svesna značaja mentorstva dok se nisam uključila u projekat.

Šta je u stvari mentorstvo?

Ime “mentor” potiče iz grčke mitologije. Mentor je bio odani Odisejev prijatelj i vaspitač njegovog sina Telemaha, koga mu je Odisej pred polazak u Trojanski rat poverio na čuvanje.

Mentorstvo danas znači partnerski odnos između mentora i mentija koji podrazumeva razmenu znanja i iskustava u cilju razvoja, napredovanja i učenja mentija. Mentor je, uobičajeno, osoba sa više iskustva i znanja u željenoj oblasti. Menti može biti svako, bez obzira na godine i poziciju. Veoma je čest slučaj da veoma uspešni ljudi, rukovodioci na najvišim pozicijama, imaju svog mentora.

Ipak, ne svodi se sve samo na razmenu informacija. Mentorski odnos je odnos poverenja i podrške i mentor je tu da svojim iskustvom doprinese razvoju mentija, u svakom smislu. U ovom odnosu obe strane dobijaju i napreduju. I mentor i menti su u prilici da sagledaju stvari iz novih perspektiva, obogate svoja iskustva i saznanja, steknu nove uvide i međusobno se povežu.

Građenjem odnosa poverenja i podrške, razmenom iskustva, znanja i informacija, dobija ne samo mentorski par već i cela organizacija. Kreira se kultura sinergije – saradnje na najvišem nivou.

Posebna tema u razvoju liderstva u svetu u poslednje vreme je i razvoj „prvi put menadžer“ – zaposlenih koji prvi put stupaju na rukovodeće funkcije. Postoje dva ključna razloga zašto je razvoj ovih menadžera značajan.

  1.  Oni često direktno rukovode sa najvećim brojem zaposlenih i samim tim mogu imati najveći uticaj na zadovoljstvo, produktivnost i angažovanost velikog broja zaposlenih, koji su opet u direktnoj komunikaciji sa potrošačima, kupcima ili proizvodnjom. I pozitivni i negativni uticaj njihovog rada je očigledan.
  2. Ovi menadžeri su često ključni potencijal i izvor budućih lidera za samu organizaciju i značajno je da od početka dobiju adekvatnu podršku i obuku kako bi se pravilno razvijali.

Pored treninga i edukacija koji su neophodni, obavezan deo njihovog razvoja predstavlja i mentorstvo.

Gotovo u svakoj kompaniji sprovodi se neki vid nezvaničnog mentorstva koje daje rezultate. Još bolji rezultati postižu se zvaničnim mentorskim projektima gde kompanija zvanično podržava i organizuje projekat i daje jasnu strukturu, smernice, pravila i podršku u toku kompletnog mentorskog odnosa.

Postoje određeni ključni segmenti zvaničnog mentorskog projekta. Jedan od njih je definisanje svrhe i cilja mentorskog projekta. Mentorski projekat treba da se uklapa u potrebe organizacije, da bude povezan sa strategijom i neophodno je da ima jasne ciljeve koji su adekvatno komunicirani. U izuzetno značajne segmente projekta spadaju i izbor kandidata – mentora i mentija, kao i adekvatno uparivanje koje se vrši u skladu sa razvojnim potrebama samog mentija. Uspehu značajno doprinosi uključenost najvišeg menadžmenta kompanije u smislu jasnog izražavanja podrške i promovisanja značaja samog projekta.

Nezvanično ili zvanično, mentorstvo zaslužuje pažnju. Danas možda više nego pre, potrebno nam je da se međusobno podržavamo, povezujemo, jačamo. Mentorstvo potvrđuje princip sinergije po kome je celina veća od zbira njenih delova. Kada se povežemo i nesebično delimo znanje, iskustvo i ideje, razvijamo potencijale i kreativnu saradnju, kreiramo sinergiju.

Neke stvari su toliko dobre, jednostavne i očigledne da ih lako previdimo. Mentorstvo je jedna od njih.

Postanite mentor ili potražite mentora. Uključite se, od vas zavisi!

 

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: