Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Zanimljivo  |  Da li je ovo tekst o vama?

Zanimljivo

Da li je ovo tekst o vama?

06. 12. 2016. 12:08

Dan samo što je počeo, a vi već imate trista obaveza u planu. Odnosno u danu!

Trčite od tačke A do tačke B, radite ovo pa ono sa neke svoje To Do liste. Obarate vlastiti rekord jureći na sledeću obavezicu ili obavezetinu. Ima vas na sve strane, nigde konkretno. Kad sve to postignete umorni ste ali malo možda i ponosni na svoje sposobnosti hobotnice i radni elan, jer kada bi neko gledao sa strane mogao bi da kaže: „Vau! Kako je ova osoba vredna. Vidi šta sve može da postigne u jedinici vremena. Kako se samo brine o svemu i svima i stalno nešto radi. Požrtvovana, posvećena, daje se.“ Problem je što često baš niko ne gleda sa strane, a ako i gleda ne gleda na taj način. Često ne primećuje vašu žrtvu i doprinos, a još manje to zaista i ceni. Čak šta više, tom nekom sa strane vi iako ste odlična podrška i zapušavate sve rupe možete da delujete u stvari kao pokvarena fontana koja na sve strane razbacuje svoje resurse.

Ako se ovako ponašate na poslu, može da vam se desi da umesto heroja postanete Katica za sve i da neko po vama manje vredan, dobar i zaslužan prokomentariše da „jurite kao muva bez glave, da neracionalno trošite svoje resurse, nemate prioritete, nemate viziju i jasan plan“.

A onda jednog dana ako se desi da možda nešto ne možete da uradite jer ne možete da stignete, svi pa i gore pomenuti pametnjaković, će biti zaprepašćeni ovom šokantnom činjenicom i videće opet samo vašu slabost i grešku.

Dobro, razumeli ste da vam nedostaje lična vizija, jasan plan i fokus i pitate se sada: “Kako se bre silazi sa ovog ringišpila?

Pa kao i sa svakog, zaustavi se ringišpil pa siđete. Iskakanje u pokretu se ne preporučuje.

U vašem slučaju srećna okolnost je što vi puštate taj ringišpil, ne neko drugi, pa stoga sami možete i da ga zaustavite.

Aman bre čoveče ili ženo, zaustavite se i stanite na loptu! Niko ne može da uvidi stvari na drugi način i sagleda nove mogućnosti i perspektive iz konstantnog pokreta.

Evo šta treba da uradite: zaustavite se - napravite pauzu - promenite perspektivu - sagledate širu sliku iznutra ka spolja - uhvatite novu frekvenciju i zapevajte novu pesmu.

Pošto vam se verovatno žuri da se skockate za narednu najuspešniju i najorganizovaniju godinu do sada, dođite 17.decembra na radionicu „Pripremite se za najbolju godinu do sada“ da sve lepo zajedno prođemo. Za informacije i prijave hitno se javite na office@motivtim.org. I hajde, brže to malo!

 

Autor: Stella Karl Ćosić    

 

 

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: