Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Zanimljivo  |  Nemam vremena = nije mi stalo

Zanimljivo

Nemam vremena = nije mi stalo

10. 11. 2016. 14:37

Kako stojite sa vremenom? Imate li vremena za vama važne i drage ljude i stvari ili vas ipak preplavljuju obaveze, to do liste, nametnuti prioriteti? Osećate li se da zaista dobro koristite svoje vreme ili pak da vam klizi iz ruku i da jurite svoj rep?

Imate li vremena za sebe? Imate li vremena da se vidite sa prijateljima i bez nekog povoda? Imate li vremena za decu i najbliže onda kada je njima potrebno da pričaju sa vama? Stižete li da obavite redovne preventivne preglede kada vam ništa realno ne fali već da budete odgovorni prema sebi? Imate li vremena da zastanete i zapitate se „Kako sam danas?“

Pozorište, bioskop, šetnja, sitna zadovoljstva? Opuštanje i odmaranje uz knjigu? A hobi?

Kad nas neko pita šta nam je najvažnije u životu mi pričamo o porodici, zdravlju, ispunjenom životu, stvarima koje iskreno volimo, a onda nekako za to nemamo vremena.

Kada bi stalno imali na umu jednostavno pravilo da „nemam vremena“ u stvari znači „nije mi važno“, kako biste se onda ponašali? Vaše vreme je vaš život. Premijera bez reprize. Nađite vreme za ono što vam je stvarno važno i otkačite nepotrebno. Bez izgovora. Danas!

 

 

Autor: Stella Karl Ćosić    

 

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: