Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Zanimljivo  |  Uz pomoć pitanja putujte kroz vreme

Zanimljivo

Uz pomoć pitanja putujte kroz vreme

16. 12. 2015. 10:26

Otkrivamo vam dva pitanja koja će vas poput vremeplova odvesti u prošlost i budućnost. Da li ste spremni za takvo putovanje?

Da se niste plašili, šta ste sve mogli da uradite?

Vratimo se za trenutak u prošlost. Da li ste se ikada uhvatili u razmišljanju šta ste sve u životu mogli da uradite samo da se niste plašili i da ste bili spremni da se usudite? Sve nas sprečavaju različiti strahovi kojih često nismo ni svesni. Prošlost ne možemo da menjamo, ali zato može da nam posluži za analizu i učenje. Kada bi na primer napravili spisak svega što niste uradili jer ste se plašili (i sad vam je možda žao) mogli bi da dođete do interesantnog uvida šta ste to u stvari želeli i šta vas je u nastojanjima sprečilo.

Kada se ne bi plašili, šta biste uradili?

Hajdemo sada malo u budućnost. Kada se ne bi plašili mogućih posledica, šta bi ste sve mogli da uradite? Navedite prvo šta bi ste sve želeli /mogli da URADITE, a onda uparite sa razlogom koji vas sprečava. Navedite čega se to plašite i šta mislite da vas sprečava.

Možda će vam neke stvari ispisane na papiru delovati manje strašne, možda će vas pokrenuti na razmišljanje i razgovor sa ljudima čije mišljenje uvažavate. Možda ćete doći do novih uvida i rešenja i odlučiti da zaista uradite to što želite. Da bi ste krenuli u susret svojim željama, potrebno je da ih postanete svesni. To je prvi korak. Tu počinje budućnost.

 

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: