Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Zanimljivo  |  Tri žene

Zanimljivo

Tri žene

07. 10. 2015. 14:35

Jedna je bila vredna kao pčelica radilica. Samo zuji, leti, radi. Ne smiruje se. Ništa joj nije bilo teško.

Sve je radila danas, a život je odlagala za sutra. Od silnog posla nije imala vremena da primeti to danas ali zašto bi? Znala je da će sve videti sutra. I onda kako dođe to sutra, ono opet postane danas i ona opet život odloži za sutra.

Druga je bila lenja kao trut. Mrzelo je da se pomeri, započne, krene. Ona se mrzovoljila danas, a sve ostalo, ostavljala je za sutra. Danas je bilo za ništa, a sutra za sve. I taman što se pripremi na sutra, ono postane danas, a danas je zna se, dan za ništa.

Treća je bila ni tamo ni ovamo. Nikad nije znala dal’ je pošla il’ je došla. Sve vreme je razmišljala kako je trebalo da počne još juče jer juče je bilo više vremena nego što ima danas i što će biti sutra. Toliko je mislila o tome juče da bi joj se svako danas izmigoljilo i opet pretvorilo u juče, u razlog da brine zašto nešto nije htela ili započela . Juče.

Naravoučenje: Sutra će svakako postati danas i već u sledećem trenu juče. NIkome nije uspelo da živi u juče i sutra. Mnogima na žalost ne uspeva da žive ni u danas. Budite izuzetak. Živite i uživajte u današnjem danu! Proslavite svako danas!

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: