Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Onako  |  Godina koze - budite kreativni

Onako

Godina koze - budite kreativni

21. 01. 2015. 17:39

Sutra ćemo zakoračiti u kinesku novu godinu - godinu koza i broja 8. Nisam sigurna šta nam ova godina koza donosi. Horoskope inače pratim i koristim kao švedski sto, biram samo ono što mi se sviđa i na to se koncentrišem, ostalo ne uzimam baš u obzir. Kad malo bolje razmislim, to je moja životna filozofija.

Švedski sto, bukvalno. Uvek postoji izbor i biram samo ono što mi se sviđa. Ali nije to sad tema.

Kineska nova godina asociralala me je na dve stvari:

1. Uvek je vreme za novi početak! Ako još niste počeli nešto što vam je važno i što jako želite, sada je pravo vreme. Uvek imate odličan razlog za novi početak, obična nova godina, srpska, kineska... ponedeljak, utorak, novi mesec, novo godišnje doba i slično. Znači nema izgovora, svako malo je formani novi početak, zakačite se i počnite!

2. Kreativnost je svuda oko nas. Budite kreativni i ne ograničavajte se poznatim i uobičajenim. Neka vas inspirišu ove koze od cveća. Kad mogu da se naprave koze od cveća onda je sve moguće smile emoticon.

Na koji novi način možete da upotrebite sposobnosti i veštine koje već posedujete? Kako možete svom poslu i uobičajenim aktivnostima pristupiti na novi kreativniji način? Kakve sve potencijale imate, a da ih niste ni svesni?

Razmišljajte pozitivno i pristupite izazovima sa kreativne strane. Umesto zašto ne može, razmislite kako može. Budite kreativni!

 

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: