Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Istinito  |  Gde je kraj i kako staviti tačku na mačku

Istinito

Gde je kraj i kako staviti tačku na mačku

04. 05. 2015. 16:06

Odmah da vam kažem da se mačka u naslovu pojavljuje sasvim slučajno i da sa tekstom nema nikakve veze. Prošla je pored mene, a pošto se tačka i mačka rimuju, ubacila sam je u naslov. Interenet stručnjaci savetovali su me da pišem malo zanimljivije i duže naslove.

E sad, ako ovo nije dovoljno dugo i zanimljivo, pa stvarno ne znam? Kažite mi molim vas šta bi bilo zanimljivo? Hajde da napravimo jedan test. Stvarno me zanima koliko vas uopšte čita moje tekstove, a još više koliko vas čita pažljivo. Ako vas ima, samo napišite kratko „čitam“. Može i predlog zanimljivih naslova? I hvala vam unapred Smile. Zaista cenim jer znam koliko je teško odvojiti vreme za čitanje nekih tamo tekstova dok vas obaveze napadaju sa svih strana. Neću više da vam traćim vreme, prelazim na stvar.

Uhvatila sam sebe pre neki dan u „laži“.  Sigurna sam da to nije jedini put kada se to desilo samo sam tada bila potpuno svesna šta radim. Bio je praznični dan. Realno trebalo bi da organizovana osoba (koja predaje 7 navika uspešnih ljudi, a to sam ja) tako dobro organizuje svoje vreme i obaveze da nema iznenadnih obaveza, a ja sam taj dan (kao i mnoge duge) provela radno. Moja ideja je bila da nadoknadim propušteno, da odradim sve neodrađeno u predhodnim nedeljama kada sam bila zauzeta radom na poslu. Iskreno ne bih ja to ni primetila, da me ukućani nisu „uhvatili u laži“.

Imali smo dogovor da gledamo film zajedno, a ja sam  verovatno 15-ti put tog dana izgovorila čuvenu rečenicu: „Još samo ovo da uradim, pa dolazim“.

Samo su me upitno pogledali i sve mi je bilo jasno.

Bilo mi je jasno da moje „samo još ovo“ može tako do prekosutra. Još jedna stvar mi je bila jasna. Nikoga nisam uključila, nikome nisam delegirala ni jedan zadatak, iz nekog razloga sam preuzela sve na sebe. Radila sam sve po redu, kako se pojavi, bez ikakvog plana, prioriteta, razdvajanja na bitno i nebitno i straćila sam dan.

Na greškama se najbolje uči. Momentalno sam odbacila oružje (krpe, metle i ostalo naoružanje) i sela da gledam film. Posle filma, zapisala sam sve što još treba da se uradi, analizirala šta je zaista važno i neophodno da uradim baš ja, a ostalo rasporedila iznenađenim gledaocima (to su moji ukućani sa kojima sam gledala film). Učinilo mi se možda da nešto nisu baš bili oduševljeni,a nisu bili ni jutros dok su spremali doručak. Mislim ja sam sela da vam napišem ovu priču, a oni su preuzeli druge obaveze.

Osećam se odlično. Upravljanje prioritetima stvarno daje rezultate. Toplo preporučujem ;)

 

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: