Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Istinito  |  Senkina istinita priča: OVO SE MOŽE DESITI I NAMA!

Istinito

Senkina istinita priča: OVO SE MOŽE DESITI I NAMA!

28. 12. 2016. 11:09

Draga moja, ne možeš da veruješ šta mi se desilo!

Pred samu Novu godinu, kao i obično, napisala sam ciljeve koje želim da ostvarim. Jedan od mojih velikih ciljeva je bio da izgubim 6 kilograma do rođendana. Mislim stvarno, krajnje je vreme. Uzela sam slobodan dan i bacila se na posao. Prelistala sam sve knjige i časopise na temu dijeta, napravila program vežbanja, pronašla sliku jedne zgodne cice koja izgleda baš onako kako sam želela da izgledam. Predivno! 6 kg za 10 nedelja, pa to je mačiji kašalj! U međuvremenu, na rasprodajama sam kupila fantastičnu novu opremu za teretanu, pa tegiće da mi se sve slaže da ne idem obučena u majice za pranje prozora. Kupila sam merač pulsa i novu torbu naravno.

E da, uplatila sam i članarinu, neograničeni broj termina mesečno, za svaki slučaj. Neću da se ograničavam sa 12 termina u određeno vreme. Svašta!

Sve je tu, pod konac, samo da počnem. O kako sam bila srećna. Sve što sam planirala sam i uradila.

I onda je krenulo. Kao za inat svi su me zvali u goste. Naravno došli su mi i rođaci iz inostranstva. Red je da spremim večeru kako dolikuje, mi smo ipak domaćinska kuća. Nisu tu svaki dan, treba da se pokažem, ja sam im omiljena rođaka. Svi znaju kako dobro kuvam. Pa šta mari, to je samo par dana, imam ja vremena. Jedna nedelja manje više, šta je to.

A oni doneli neke fantastične sireve i paštete, ali kao za baksuz sve je bilo sa kratkim rokom trajanja, a niko u kući, sem mene, to ne jede. Šta sam mogla da radim? Neću valjda da bacim?

Okolnosti su bile takve da sam jednostavno morala da reorganizujem svoj plan i da se prilagodim situaciji. "Gledaj to sa vedrije strane", kažem sebi, "eto ti prilike da se pozdraviš sa svim tim divnim đakonijama". I pošteno sam se ispozdravljala, baš onako domaćinski. Čak i sa onim stvarima koje inače ne bih jela jer ne spadaju u moj omiljeni repertoar. Kretala sam se od kuhinje do dnevne sobe, pa do prijatelja i eventualno nekog restorana, kolima naravno.

U tom opštem metežu, praznici su prošli, a i moje dve nedelje od planiranih 10. A ja nisam ni počela!

Za svaki slučaj, stala sam na vagu, čisto da utvrdim svoj cilj, kad ono, nije više 6 nego 9 kilograma. Sad treba da oslabim 9 kilograma za 8 nedelja!

Moj cilj je nekako narastao kao i ja. Približio se i uvećao, kao grudva snega, postao u međuvremenu još teži.

Jasno mi je da sam u nečemu pogrešila ali ne znam tačno u čemu?

Uvek sam radila najbolje pod pritiskom, stizala rokove u zadnji čas. Možda sam pogrešila što sam dala sebi predugačak rok? Možda je najbolje da sačekam još ovih par slava i Kinesku Novu godinu, pa da lepo počnem? Šta ti misliš?

 

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: