Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Istinito  |  Reči su kao bumerang

Istinito

Reči su kao bumerang

21. 01. 2016. 11:27

Često nismo svesni reči koje upotrebljavamo. Biramo ih bez razmišljanja, izgovaramo olako i posle se čudimo kako se osećamo.

Koliko ste puta čuli da neko kao uzrečicu koristi reči strašno, katastrofa, užas, jezivo, mrzim, ne mogu da podnesem, odvratno... Mnogi koriste i čudne kovanice kao jezivo dobro, užasno simatičan, nenormalno drago...Možda i sami koristite neku?

Reči  imaju značenje i utiču na naše emocije, i obrnuto, emocije utiču na naše reči.Bilo da su u pitanju  izgovorene ili neizgovorene (u vidu naših misli), bilo da ih upućujemo sebi ili drugima, reči su kao  bumerang. One nam  donose ono po šta smo ih poslali. Kako? Ako šaljemo negativnu poruku, doživljavamo negativnu emociju. Ako šaljemo pozitivnu poruku, doživljavamo pozitivnu emociju. Ako šaljemo zbrkanu poruku kao užasno simpatično ili jezivo dobro dobićemo i zbrkane emocije.

Razmislite malo. Kada mislite negativno ili izgovarate reči mržnje, ljutnje, besa, ko u stvari oseća te negativne emocije?  Druga osoba vas možda ni ne čuje i ne haje, ali vi svakako stradate. A kada mislite pozitivno i izgovarate reči ljubavi i pažnje, šaljete u etar najiskrenije želje i molbe, ko sigurno oseća te divne pozitivne emocije?  Pa vi!

Naše emocije i osećanja predstavljaju određenu frekvenciju. Oslobodite se negativnih reči i misli i svesno izaberite pozitivne. Tek kada budete svesno odlučili da jedan ceo dan izgovarate i mislite samo pozitivno, shvatićete koliko puta nesvesno krećete od negativnog.

Ne možemo promeniti svet oko sebe, ali možemo promeniti svet u sebi. Pozitivan stav ima potpuno drugačiju frekvenciju od negativnog. Ako želite da postignete unutrašnji mir i kreirate uslove za razvoj i napredak, svesno izaberite da govorite i mislite pozitivno.

Naštelujte se na pravu frekvenciju.

 

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: