Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Istinito  |  Kako da nada ne (p)ostane samo pusta želja?

Istinito

Kako da nada ne (p)ostane samo pusta želja?

26. 06. 2015. 11:31

Dešava li vam se da nešto jako želite i da prosto osećate da je tu, da ste spremni, da zaista treba da se desi? Nadate se. Nadate li se nečemu jako, jako ovih dana?

Ovih dana i ja se nadam. Nadam se da će se desiti nešto što dugo priželjkujem, za šta se dugo spremam. Istovremeno, pripremam se i za scenario da to možda ne uspe. Ma ne pripremam se, to samo tako kažem. Realno, nadam se. Koliko su moje nade osnovane, ne znam. Konkurencija je jaka, možda i bolja, možda bolje pripremljena, možda verziranija. Ne znam. Samo znam da sam se zaista posvetila, nadam se i ne znam kakav će ishod biti.

Može da bude DA i može da bude NE.

Ovih dana ne nadam se samo ja. Ovih dana odvijaju se prijemni ispiti na umetničkim akademijama, uskoro će i na drugim fakultetima. Ovih dana dešava se još mnogo toga. Životne i sasvim male borbe. Rame uz rame. Nade su nam različite, a ipak slične. U vazduhu se oseća želja da se nešto ostvari, pobedi, postigne.

Nadamo se. Neki će ostvariti svoj san. O kako je to divan osećaj kada uspeš u svojim nastojanjima, kada ti se ostvari ono što želiš i za šta se dugo spremaš.

Neki neće uspeti. Šta radimo u toj situaciji? Kako da nastavimo dalje, kako da se ne predamo i ne pokleknemo? Šta je potrebno da uradimo? Imate li neki predlog?

 

Autor: Stella Karl Ćosić

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: