Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Inspirativno  |  Priča o biznismenu u dugovima

Inspirativno

Priča o biznismenu u dugovima

23. 07. 2015. 10:35

Jedan biznismen je zapao u velike dugove i nije video izlaz iz njih. Kreditori su ga pritiskali. Dobavljači su zahtevali plaćanje. Neplaćeni računi su čekali. Sedeo je na klupi u parku pognute glave, razmišljajući šta bi moglo spasiti kompaniju od bankrota. Nije video rešenje.

Odjednom, jedan starac se pojavio pred njim.
- Vidim da Vas nešto muči, - rekao je on.
Nakon što je saslušao biznismena, starac je rekao:
- Mislim da mogu da Vam pomognem.
Pitao je biznismena, kako se zove, napisao mu ček i rekao:
- Uzmi ovaj novac. Mi ćemo se ovde sresti tačno za godinu dana, a tada ćeš moći da mi ga vratiš.
Nakon toga, on se okrenuo i nestao iznenada kao što se i pojavio.
Biznismen pogleda ček u rukama u iznosu od 500 hiljada dolara, koji je potpisao Džon Rokfeler, jedan od najbogatijih ljudi na svetu u to vreme!

Mogao bih rešiti sve probleme u ovom trenutku! - pomislio je, ali, umesto toga, biznismen je odlučio da stavi ček u svoj sef. Samo jedna misao o njegovom postojanju mu je dala snagu da pronađe rešenje i spasi svoj posao.

Sa povratkom njegovog optimizma, zaključio je profitabilne poslove. Tokom nekoliko meseci je izašao iz duga i ponovo počeo da zarađuje novac. Povlačio je smelije poteze i ostvarivao veće uspehe.
Tačno godinu dana kasnije, vratio se u park sa istim čekom. U dogovoreno vreme starac se ponovo pojavio. I baš u trenutku, kada je biznismen želeo da vrati ček i da sa ponosom podeli svoju priču o uspehu, medicinska sestra potrča i zgrabio starca.
- Dobro je, uhvatila sam ga! - uzviknula je. 
- Nadam se da vas nije namučio. On uvek beži iz bolnice i predstavlja se kao Džon Rokfeler!
Biznismen je bio šokiran. Tokom cele godine vredno je radio, sklapao poslove, gradio objekte, donosio odluke, uveren da je imao pola miliona dolara u sefu. Odjednom je shvatio da nije novac taj koji mu je pomogao da uspe i okrene svet naglavačke. Njegovo poverenje i vera su mu dali snagu da postigne sve što jeste.

Šta vi mislite da je najveći vetar u leđa na putu ka uspehu?

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: