Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Inspirativno  |  Put promene

Inspirativno

Put promene

23. 07. 2015. 10:26

Da li ste znali da je orao ptica sa najdužim životnim vekom? On može da živi čak 70 godina, ali da bi u tome uspeo, orao mora da prođe put promene.

Kad napuni 40 godina njegove duge i elastične kandže ne mogu više da love plen, a njegov oštar kljun postaje savijen. Njegova krila postaju teška zbog zbijenog perja i on sve teže leti. Tada orao mora da odluči. Sa jedne strane on može da odluči da umre, a sa druge da prođe put promene koji traje 150 dana. Put promene podrazumeva da orao ode na vrh planine, sedne u gnezdo i počinje da kljuca svojim kljunom o kamen sve dok mu kljn ne otpadne. Kada izraste novi kljun, orao tada iskljuca stare kandže i kljuca svoja otežala stara pera dok ne bude ponovo u mogućnosti da lovi i leti. I tada, nakon 5 meseci, orao je ''ponovo rođen'' i nastavlja da živi još 30 godina.

 Ovaj mit o orlu, govori o promenama koje svako od nas mora da započne kako bi (pre)živeo. Promene nisu lake, ali su neophodne kako bismo bili osnaženi i uspeli da ostvarimo sve o ćemu maštamo.

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: