Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  Izbori

Blog

Izbori

15. 03. 2017. 11:44

Svetlo je izvor života i radosti. Osvetlite svoje misli.

O čemu razmišljate trenutno? Kreirate li negativne ili pozitivne vizije? Punite li glavu mogućim negativnim scenarijima ili kreirate buduće pozitivne i veoma uspešne ishode?

Možda vam ovo zvuči bez veze i nerealno, ali šta je u stvari realno? Da su se ljudi držali realnog i onog što im je delovalo moguće, danas bismo verovatno još uvek živeli u pećinama. Pa šta ako deluje luckasto to što vidite u svojim mislima? Pa šta ako bi većina vaših dušebrižnika rekla da to nije dobra ideja i da to što želite nije moguće, uobičajeno, isplativo. Pre nego što poverujete da drugi ipak bolje znaju da vam kažu šta vi možete i šta vi želite, da vas podsetim na priču o gluvoj žabi.

Bila jedna gluva žaba, vrckasta, vesela, skočna ali gluva kao top. Jednog dana videla je druge žabe kako su se skupile oko bandere u nameri da se popnu. U stvari većina ih je odmah odustala ali dve su ipak odlučile da krenu. Doskakutala je i ova naša gluva i veselo se priključila. I tako tri žabe krenuše ka vrhu. Mic po mic. Utom naiđoše neki seljani. Zapanjeni prizorom počeše da galame i pridikuju kako su žabe lude i kako je nemoguće da se popnu, kako će sigurno pasti sa bandere i spljeskati se o tlo. Dve žabe čule su povike i počeše da zamišljaju najgore moguće situacije. Od muke su im se znojili kraci i jednostavno više nisu mogle dalje. Obistinilo se njihovo predviđanje pa popadaše kao kruške. Opet, ova naša gluva žaba ništa nije čula. Samo je razmišljala gde da stavi krakić i kako da obuhvati banderu da lagano koračić po koračić osvoji tu drvenu aždaju. Potrajalo je, nije da nije. Bilo je i teških trenutaka ali šta – žaba se ipak popela. Imala je jedinstvenu priliku da sa vrha bandere pogleda svoj kraj. A seljani, zblanuti prizorom, zaćutaše. Ništa im nije bilo jasno. Nisu čak nikakvu pouku izvukli i ostali su do kraja života da bauljaju od mogućeg do uobičajenog. A žaba? Pa žaba se proslavila kroz ovu priču i postala primer da su pred nama neograničene mogućenosti ako verujemo u sebe, svoje mogućnosti i želje svog srca.

Osvetlite svoje misli . O čemu trenutno razmišljate? Vreme je da zavrtite pozitivne filmove.

Autor: Stella Karl Ćosić      

 

  

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: