Motiv tim

"Snovi postaju stvarnost kada znate šta stvarno želite"
Naslovna  |  Blog  |  SUMNJA(M) U SEBE

Blog

SUMNJA(M) U SEBE

07. 02. 2017. 15:35

Tanka je linija između različitih teskobnih osećanja koja mogu da nas blokiraju. Da li se zovu strah ili sumnja ili samosažaljenje manje je bitno. Mnogo je bitnije kako se stvarno osećamo i šta mislimo.

Često nismo ni svesni da negde u pozadini našeg uma živi sumnja. Sumnjamo u sebe i svoje sposobnosti. Veličamo svoje slabosti i ne daj bože da nas neko pita šta kod nas nije dobro i šta ne valja, ko zna šta bismo sve rekli. Sa druge strane kada treba da se pohvalimo i istaknemo u čemu smo stvarno dobri, kada treba da se zauzmemo za sebe, to sve bude vrlo mršavo.

Sumnju ostavite onima kojima je to duševna hrana da sumnjaju u sve i svakoga, a vi prestanite da stalno sumnjate u sebe. Pa zašto bi neko verovao u vas ako vi sami, vlasnik sebe, niste u stanju da verujete?

Zamislite da pitate na pijaci proizvođača:“ Kakav vam je kajmak? „, a on kaže: „Hm, pa onako, šta znam, krava je nešto bila sva kilava, i mleko onako, a kajmak pa ja mislim da to može mnogo bolje, baš danas nešto nije ispao.“ Da li biste kupili? Da li biste realno saslušali ovu izjavu do kraja? Naravno da ne. Molim vas ugasite te sumnjičave glasove u glavi, pošaljite ih na pauzu. Da ne biste sumnjali utvrdite činjenice. Napravite popis u čemu ste već dobri i u čemu bi mogli da napredujete.

Utvrdite činjenice i prionite na akciju, a sumnju otpustite.

Autor: Stella Karl Ćosić 

 

Programe vode sertifikovani koučevi i treneri: